14 november: actie in steeds meer landen

by 14novemberstaking

In steeds meer landen zijn initiatieven rond N 14, de Europese actie- en stakingsdag in de maak.

  • Belgie: een aantal vakondsafdelingen toepen op tot actie. Daaronder Metallois Wallonie-Bruxelles (ABVV),  de ABVV gewest Luik-Huy-Waremme en ACOD LRB (Lokale en Regionale besturen) Brussel, en ook de FGTB Jeunes. De vakbondskoepels ACV, ACLVB en Avbb overwegen een manifestatie. Bron:  “Op naar een Europese algemene staking!”
  • Malta: wordt ook genoemd als één van de landen waar op 14 november een staking zal plaatsvinden. Zelfde bron als bovenstaand.
  • Frankrijk: Vijf vakbondsbewegingen roepen op tot manifestaties op 14 november in het kader van N 14. het zijn de CGT, de CFDT, de FSU, de UNSA, en Solidaires. Bron:  “Austerité: 5 syndicats appelent à manifester en France le 14 Novembre”.
  • Groot-Brittannië: activisten van het Civil Servixce Rank and File Network, een initiatief van ambtenaren die willen strijden tegen aanvallen op hun rechten vanuit regering en directies, roepen op om op 14 november een actiedag te houden tegen aantasting van hun arbeidsvoorwaarden.  Bron: “Call for a day of action against attacks on civil serice terms and conditions”. De oproep verwijst naar de stakingen die al eerder in andere landen op die dag zijn aangekondigd, en roept mensen op zich bij het stakingsinitiatief aan te sluiten.
Advertisements